GENEL BAŞKANIMIZ METİN MEMİŞ BEYİN KATILIMIYLA İL DİVANIMIZI ...
11 Kasım 2015, Çarşamba

Eskişehir Sağlık-sen İl Divan Toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Toplantıya; Sağlıksen Genel Başkanı Metin Memiş, SağlıkSen Genel Başkan Yardımcıları; İdris Baykan, Himmet Bayar, İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, Halk Sağlığı İl Müdürü Kadir Demirel, Eskişehir Hastaneler Birliği Genel Sekreter Hüseyin Seyhan Fidan, Bilecik İl Sağlık Müdürü, Bilecik Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri, Afyon, Bilecik, Kütahya Sağlıksen İl Başkanları,Eskişehir Sağlıksen İl Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Eskişehir Memursen İl Başkanı Muammer Karaman, Eskişehir’de Memursen Konfedarasyonu’na bağlı 11 şube başkanı ve çok sayıda çalışan katıldı.

Toplantı, Hasan Hüseyin Köksal, Ali Mumcu ve ve Muammer Karaman’nın selamlama konuşmalarıyla başladı. Ardından sahneye çıkan Sağlıksen Genel Başkanı Metin Memiş şunları söyledi:

 

“Rahmetli Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’nın söylediği gibi sendikacılığı ücret sendikacılığına hapsetmiyoruz, hizmet anlayışıyla sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak görüyoruz. Ülkeyi yeniden inşa edecek eylemler hareketi olarak görüyoruz. Memursen 20 yıl önce kurulduğunda bir çiçekle bahar gelmez diyenlere karşı her baharın başlangıcı bir çiçekle olur diyerek ve tek başına da olsa sağına soluna bakmadan ben varım diyen anlayışla başlayan bu hareket bugün Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü oldu. Yaşadığımız ülkede yarın sabah uyandığımız zaman neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir ülkeye mi uyanmak isteriz yoksa başımızı yastığımıza koyduğumuzda yarınımızdan umutlu, çocuklarımızın geleceğinden umutlu, dünyada bölgesinde lider bir Türkiye uykusundan mı uyanmak isteriz. Biz hep bu idealle uyuduk bu idealle çalıştık. Bu idealin gerçekleşmesi için hep beraber mücadele ettik.”

 

Memursen Ailesi Olarak Darbe Anayasasının Değiştirilmesine Evet Dedik

 

Metin Memiş sözlerine şu şekilde sürdürdü; “Darbe zihniyetinin getirmiş olduğu anayasanın 26 maddesinin değiştirildiği bir referandum süreci oldu. Bu süreçte maalesef toplu sözleşme hakkı istiyoruz diyen bir takım sivil toplum örgütleri ağabeylerinden almış oldukları talimatlarla birlikte bu anayasa değişikliğinin içerisinde toplu sözleşme hakkının kamu çalışanlarına verilmiş olmasına rağmen hayır kampanyası başlattılar. İşte Memur-sen olarak hem darbe anayasasının değiştirilmesine hem de toplu sözleşme hakkının kamu çalışanlarına verilmesine evet diyerek ülkemizin demokratikleşmesine ve köhneleşmiş toplu görüşme sürecinden toplu sözleşme sürecine geçişte Memursen Ailesi olarak en büyük katkıyı yine biz sunduk.”

 

Başörtüsü Yasağının Kaldırılması için İrademizi Ortaya Koyduk

 

Darbe zihniyetinin getirmiş olduğu başörtüsü yasağının kaldırılması için Memursen ailesi olarak bir irade ortaya koyduklarını dile getiren Memiş, “Dedik ki bu 12 Eylül zihniyetinin ayıbının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunun için 10 milyon imza kampanyası başlattık. Ve sizlerin desteğiyle birlikte 12 milyon 300 bin imza toplayarak bu tarihin ayıbını tarihin çöp sepetine hep beraber gönderdik.” şeklinde konuştu.

 

Gezi Olaylarında 17 Ağacı Bahane Edenler Yalova’da kesilen 170 Ağaca Sessiz Kaldılar

 

Darbe zihniyeti akıllı durmayıp ülkeyi karıştırmaya devam ettiğine de değinen Memiş, “Gezi eylemleriyle beraber bu ülkede 17 ağacı bahane ederek bu ülkeyi kaosa sürüklemek istediler. Oysaki o 17 ağacı bahane edenler Yalova’da 170 ağaç kesilirken sessiz kaldılar. Ok Meydanı’nda Berkin Elvan öldürüldüğü zaman onu ekmek almaya giden masum çocuk gibi gösterenler Diyarbakır’da fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü’yü görmezden geldiler. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok iyi görmek ve okumak zorundayız.” dedi.

 

Konuşmalarını sürdüren Metin Memiş 17/25 Aralık Darbesini hatırlatarak, “17/25 Aralık Yargı Darbesi girişimiyle yapılan algı operasyonlarıyla beraber bu milletin seçtiği iradeyi bu millete yıktırmak istediler. Milletimizin feraseti buna da müsaade etmedi.” dedi.

 

Çözüm Sürecinin de Arkasındayız Demiştik

 

O dönem çözüm sürecininde arkasında olduklarını söyleyen Memiş, “Çözüm süreci bu ülkede milli birlik ve beraberlik projesidir demiştik. Ve bu süreci destekleyeceğimizi ifade etmiştik. Üç yıl boyunca Doğu, Güneydoğu Bölgesinde bir bahar havası vardı. Eskişehir’den o bölgeye çocuğunu asker gönderenler, çocuğunu öğretmen, sağlık çalışanı olarak gönderenler, öğrenci olarak gönderenler gönül rahatlığıyla gönderiyordu. Ama ne olduysa 7 Haziran seçimlerindeki istikrarın bozulmasıyla birlikte birileri kaos ortamı oluşturmak için düğmeye bastılar. Tam kardeşlik kavgası başlamak üzereydi. Memursen ailesi olarak bu oyunu çalışanlarımıza anlatmak ve bu oyunu bozmak için 81 vilayeti gezdik.” şeklinde konuştu.

 

Sağlıksen’in düzenlemiş olduğu anı yarışmasında Türkiye 1.si olan İlknur Işık’a ödülü takdim edildi. Pasta kesiminin ardından program sona erdi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :