ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN VAROLUŞ DESTANIDIR...
17 Mart 2015, Salı

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

Çanakkale Zaferi, yoksulluk içinde can çekişen bir milletin dönemin en güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin gerçek bir destanıdır. Her satırında yaşanan bir insanlık onuru vardır. Düşmanı sadece silahla savaşarak değil, verilen insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiğimize ait olan bu zaferin 100. yılı kutluyoruz.

Kahramanlarımızın milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma adına hayatlarını ortaya koyarak eşi benzeri görülmeyen zafer sayesinde tüm dünya milletimizin yeniden dirilişine şahit olmuştur. Çanakkale’de şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz hürriyetimiz ve istiklalimiz için onurlu duruş sergilemişler ve büyük mücadele vermişlerdir. Çanakkale destanına imza atan şehitlerimiz savaşa giderken asla geri dönmeyi düşünmediler. Onlar, hiç tereddüt etmeden vatan için millet için şahadet şerbetini içmek üzere göğüslerini siper ettiler. İşte bu milli şuur, manevi ruh, aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun tarih boyunca güçlü orduları nasıl dize getirdiğini göstermiştir.

Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

18 Mart Çanakkale zaferimizin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü'nde, bayrağı, görevi ve kutsal bildiği vatanı uğruna korkusuzca canlarını vererek mertebelerin en yükseği şahadet mertebesine ulaşan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Bu vesile ile; 20.03.2015 Cuma günü Eskişehir Sağlık Sen Şubesi olarak Mahmut Sami Ramazanoğlu camiinde yatsı namazından 45 dakika önce ahirete intikal etmiş şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutulacak olup, tüm vatandaşlarımız davetlidir.

PAYLAŞ :